Pingvini osvojili Stanley Cup

Radiosarajevo.ba
Pingvini osvojili Stanley Cup

Hokejaši Pittsburgh Penguinsa novi su prvaci NHL lige, nakon što su u sedmoj utakmici, na gostujućem ledu, pobijedili branitelja naslova Detroit 2:1.

Prošle godine je Detroit protiv istog suparnika slavio u šest utakmica (4:2) i naslov prvaka je proslavio na gostujućem ledu, u Pittsburghu.

Ovaj put je kulminacija finala odlutala sve do sedme utakmice. Čvrstog boja na ledu, s malo udaraca prema suparničkim vratima (ukupno tek 42) i sa malo pogodaka. No, čak dva je postigao Max Talbott, junak Pittsburgha i čovjek koji je odlučio da drugi put kruna zaredom neće otići Detroitu.

Naime, Talbott je u drugoj trećini dva puta svladao Osgooda, na samom početku dionice i točno na polovici, te je Pittsburgh poveo s velikih 2:0.

U posljednjoj dionici sva koncentracija Pittsburgha se preselila na obranu i napad ih doslovno nije zanimao (jedan udarac prema Osgoodu). Šest minuta prije kraja su pokleknuli (strijelac je bio Jonathan Ericsson), ali je to bilo sve od Detroita.

Niti njihova napadačka aktivnost nije bila na visokoj razini, a ostalih šest udaraca u zadnjoj trećini je obranio Fleury.

Detroit tako nije uspio obraniti naslov prvaka NHL lige, te time ponoviti vlastiti doseg. Naime, Detroit je posljednja ekipa koja je nanizala dva naslova prvaka (1997. i 1998. godine).

Pittsburgh je, pak, čekao na ovakvo slavlje od 1992. godine. Te i sezonu ranije predvodio ih je legendarni Mario Lemieux do krune, što znači da su u petak proslavili treći Stanley Cup u svojoj povijesti.

Recimo i da je njihov sjajni hokejaš Jevgenij Malkin sa ukupno 36 bodova (pogoci plus asistencije) izabran za najkorisnijeg igrača doigravanja.

Isto tako, ovo je očigledno sportska godina Pittsburgha jer su ranije u godini Pittsburgh Steelersi postali NFL prvaci.

http://www.youtube.com/watch?v=efWZZb9cEsI


NHL finale, sedma utakmica:

Detroit - Pittsburgh 1:2

Pittsburgh je osvojio naslov prvaka slavljem u seriji 4-3

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije