Petra Vlhova pobjednica Snježne kraljice na zagrebačkom Sljemenu

A. S.
Petra Vlhova pobjednica Snježne kraljice na zagrebačkom Sljemenu
Foto: EPA-EFE / Petra Vlhova na Sljemenu

Slovakinja Petra Vlhova pobjednica je Snježne kraljice, FIS utrke u slalomu koja je tradicionalno na početku godine održava u Zagrebu. 

Ona je slavila ispred Amerikanke Mikaela Shiffrin, koja je zauzela drugo mjesto. 

Treća je na Sljemenu, gdje je bio veliki broj navijača, pa čak iz Bosne i Hercegovine, bila Katharina Liensberger iz Austrije.

rezultati 10 najboljih skijašica na Sljemenu - undefined

Printscreen: rezultati 10 najboljih skijašica na Sljemenu

Krenimo redom...

Prva se niz sljemensku stazu spustila upravo Slovakinja Petra Vlhova i ona je bez ijedne pogreške bila prva nakon prve vožnje. 

Vlhova je dva puta zauzimala druga mjesta na Sljemenu, 2017. i prošle godine, a i ove je sezone dva puta bila druga u slalomima za Svjetski kup, u Killingtonu početkom prosinca i Lienzu prije pet dana.

Braniteljica naslova Snježne kraljice, četverostruka sljemenska pobjednica i najbolja skijašica današnjice Amerikanka Mikaela Shiffrin je nakon  prve vožnje bila druga, sa 1,16 sekundi zaostatka za Petrom Vlhovom.

Švicarka Wendy Holdener zauzela je treće mjesto s zaostatkom od 1,81 sekundi.

Hrvatska skijašica, 22-godišnja Leona Popović ostala je bez druge vožnje.  Ona joj je izmaknula za samo devet stotinki. Leona je s visokim startnim brojem 71 ciljem prošla kao 31. sa 4.06 sekundi zaostatka za vodećom Vlhovom, ali samo devet stotinki za 30. Austrijankom Michaelom Dygruber.

Popović je prije šest dana u austrijskom Lienzu stigla do prvih slalomskih bodova u karijeri zauzevši 26. mjesto, dobru je formu potvrdila i na Crvenom spustu, no djelići sekunde ovoga puta nisu bili na njezinoj strani.

Druga hrvatska predstavnica Ida Štimac nije završila utrku.

Bosna i Hercegovina nije imala predstavnicu u Zagrebu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije