Petra Vlhova kraljica ženskog slaloma na Sljemenu

0
AA
Petra Vlhova kraljica ženskog slaloma na Sljemenu
FOTO: AA / Petra Vlhova pobijedila po treći put

Slovakinja Petra Vlhova po treći put je osvojila titulu Snježne kraljice na Sljemenu koje je po 16. puta bilo domaćin najboljim skijašicama svijeta na ženskoj slalomskoj utrci FIS SKI Svjetskog kupa “Snow Queen Trophy“.

Vlhova je po treći put osvojila prvo mjesto s vremenom 1:56.99 minut. Drugo mjesto osvojila je Amerikanka Mikaela Shiffrin sa zaostatkom od 50 stotinki za pobjednicom, a treće Austrijanka Katharina Liensberger koja je kasnila 2.11 sekundi.

U skladu sa epidemiološkom situaciji vezano uz pandemiju koronavirusa i drastičnog porasta zaraženih osoba u Hrvatskoj zadnjih sedmica, utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” na Sljemenu ove sezone ponovo se održavaju bez gledatelja i VIP gostiju.

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Također, sukladno COVID-19 pravilima i odlukama FIS-a, nije bilo javnog izvlačenja startnih brojeva u centru Zagreba.

Sutra se na Sljemenu održava 13. utrka slalomaša.

Šesnaesti put Sljeme ugošćuje žensku, a 13. put mušku utrku FIS Svjetskog kupa “Snow Queen Trophy“, koje se održavaju 4. i 5. januara svake godine.

Dvije sljemenske utrke okupit će 150 svjetskih skijašica i skijaša te više od 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja s četiri kontinenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije