Ovaj vikend u Zetri: Happy Hockey Day, međunarodni dječiji hokejaški turnir

Radiosarajevo.ba
Ovaj vikend u Zetri: Happy Hockey Day, međunarodni dječiji hokejaški turnir

Iz godine u godinu hokejaški klubovi iz regije sa svojim podmlatkom dolaze u Sarajevo na tradicionalni turnir Happy Hockey Day. 

Tako će biti i ovaj vikend. Sarajevska Zetra oživjet će dječijom grajom, a na ledenoj plohi izmjenjivat će se timovi uzrasta do 9 i 11 godina, koji dolaze iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, uz domaćine iz Bosne i Hercegovine

Organizator turnira je hokejaški klub Stari Grad iz Sarajeva. 

Preko dvjesto djevojčica i dječaka takmičit će se u dvadesetominutnim utakmicama koje će se, po tri istovremeno, odigravati na trećinama ledenog terena Zetre. 

Atrakcija turnira - ženske utakmice

Posebno iznenađenje turnira bit će ženski "Jamboree" - utakmice na kojima će igrati miješani timovi sastavljeni od najboljih mladih hokejašica iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na ovaj način promovirat će se ženski hokej, učvrstiti veze između klubova, a igračice će uživati u igri sa vršnjakinjama iz drugih klubova. 

Na turniru učestvuju Siscia iz hrvatskog grada Siska, beogradski Partizan, novosadski NS Stars, Spartak iz Subotice, Serbia Girls - srbijanska selekcija djevojčica, Lisjaki iz Maribora, te domaći timovi Ajkule, Vukovi, ženski tim iz Sarajeva, igračice iz Siska i zagrebačkog Griča. 

Utakmice počinju već u 8,00 sati u subotu i nedjelju, dok je svečano otvaranje planirano za subotu u 10,50. Ženske Jamboree utakmice odigrat će se u subotu u 14,00 i nedjelju u 13,15. 

Hokejaški klub Stari Grad poziva sve zainteresirane da dođu u Zetru i podrže naše male ledene Zmajiće i Zmajice. Ulaz je besplatan!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije