Olimpijada mladih: Danas nastupili i naši takmičari

Radiosarajevo.ba
Olimpijada mladih: Danas nastupili i naši takmičari

Bosanskohercegovački skijaški trkači Katarina Bogdanović i Miloš Čolić nisu uspjeli proći kvalifikacije u disciplini ''Cross slobodnom tehnikom'', prvog dana Zimskih olimpijskih igara mladih (Youth Olympic Games) koje se održavaju u norveškom Lillehammeru.

U narednu rundu takmičenja plasiralo se najboljih 30 skijaških trkačica i trkača. Bogdanović je u ženskoj konkurenciji u kvalifikacijama zauzela 39. mjesto sa zaostatkom 49,56 sekundi za Šveđankom Moaom Lundgren, dok je Čolić u muškoj konkurenciji završio na 37. mjestu s 28,66 sekundi zaostatka za pobjednikom iz Južne Koreje Kimom Magnusom.

Lundgren i Magnus su potom osvojili zlatne medalje u svojim disciplinama.

Danas je nastupila i bh. alpska skijašica Elvedina Muzaferija koja je zauzela 25. mjesto u disciplini superveleslaloma. Muzaferija je ostvarila rezultat 1:17.56, a zakasnila je 5,63 sekunde za pobjednicom iz Austrije Nadinom Fest, koja je danas imala najbolji rezultat u vremenu 1:11,93.

U Lillehammeru pod zastavom BiH također nastupaju biatlonci Teodora Đukić i Boris Škipina koji će nastupiti sutra u disciplinama sprinta, a svoj drugi nastup na Olimpijadi mladih sutra će imati i Muzaferija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije