Oktopus na golu Chicaga zaslužan za pobjedu

Radiosarajevo.ba
Oktopus na golu Chicaga zaslužan za pobjedu
Foto: Getty

Chicago Blackhawksi iskoristili su prednost domaćeg terena i u drugoj utakmici velikog finala hokejaške NHL lige. Blackhawksi su pobijedili Philadelphia Flyerse 2:1, te poveli 2:0 u finalnoj seriji koja se igra ne četiri pobjede.

Oba gola Chicago je postigao u finišu druge trećine, i to u razmaku manjem od pola minute. Philadelphia je u posljednjem periodu uspjela smanjiti na 2:1, no gosti do kraja nisu uspjeli izboriti produžetak.

U utakmici koja nimalo nije sličila prethodnoj, koju je Chicago dobio sa 6:5, golmani su noćas bili krivi što je na ledu viđeno tako malo golova. Posebno se istakao Antti Niemi pored kojeg, poput magneta, pak jednostavno nije mogao proći. Finac na golu Chicaga djelovao je sigurno, svi udarci igrača Philadelphije završavali su u njegovim rukama.

„Mi ga zovemo octopus, jer njegove noge i ruke se nalaze svuda. Bio je večeras poseban, Antti je u trećem dijelu igre činio čuda. Nije mi jasno kako je uopšte vidio poneke pakove, a ne da ih je uhvatio“, izjavio je napadač Blackhawksa Adam Burish za svog golmana.

Oba gola Chicago je postigao u finišu druge trećine, i to u razmaku manjem od pola minute. Marian Hosse i Ben Eager tako su doveli svoju ekipu u prednost. Philadelphia je u posljednjem periodu uspjela smanjiti na 2:1, pogotkom Simona Gagnenoa, ali do kraja gosti nisu uspjeli izboriti produžetak, iako je Philadelphia zavladala ledom United Centra.

Otkako je 1939. godine uvedeno pravilo da se finale igra na četiri pobjede, čak 41 od 45 timova su osvojili Stanley Cup kada su poveli sa 2-0 u seriji.

Treća i četvrta utakmica finala igraju se u srijedu i petak u Philadelphiji.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije