Nova pobjeda Lindsay Vonn

Radiosarajevo.ba
Nova pobjeda Lindsay Vonn

Foto: Reuters

Amerikanka Lindsey Vonn pobjednica je superveleslaloma za Svjetski kup alpskih skijašica u austrijskom Haus im Ennstalu.

Drugo mjesto osvojila je Šveđanka Anja Paerson, dok su treće mjesto podijelile Italijanka Nadia Fanchini i Švicarka Martina Schild.

Dvadesetpetogodišnja Vonn došla je do treće pobjede u tri dana. Prethodno je slavila u dvije spustaške utrke. Dvostruka svjetska prvakinja i braniteljica naslova pobjednice Svjetskog kupa ostvarila je 28. pobjedu u Svjetskom kupu, a sedmu u superveleslalomu.

"Tri uzastopne pobjede dale su mi samopouzdanje, tako da ću na olimpijskim igrama u Vancouveru skijati rasterećeno", izjavila je Vonn.

Svjetski kup alpskih skijašica nastavlja se u utorak u Flachauu, gdje je na programu noćna utrka slaloma.

Pobjeda Lizerouxa u Adelbodenu

Francuz Julien Lizeroux pobjednik je četvrtog slaloma sezone koji je u okviru Svjetskog kupa održan u švicarskom Adelbodenu.

Lizeroux, koji je nakon prve vožnje bio tek 12, do trijumfa je došao ukupnim vremenom od 1:51.88 minuta, ispred Austrijanca Marcela Hirschera, koji je imao zaostatak od 34 stotinke, dok je treće mjesto zauzeo Ivica Kostelić iz Hrvatske.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Austrijanac Benjamin Raich sa 639 bodova, ispred Švicarca Carla Janke koji ima 577. U poretku slaloma prvi je Austrijanac Reinfried Herbst sa 245 bodova, četiri više od Lizerouxa.

Svjetski kup u konkurenciji muškaraca nastavlja se 15. januara u švicarskom Wengenu, kada je na programu superkombinacija. Dan kasnije se vozi spust, dok je za nedjelju zakazan slalom.

Schlierenzauer najbolji u Bad Mitendorfu

Aktuelni osvajač Svjetskog kupa Austrijanac Gregor Schlierenzauer pobjednik je takmičenja u skijaškim letovima održanog u domaćem Bad Mitendorfu.

Austrijanac je do pete pobjede ove sezone, a 29. u karijeri, došao ukupnim skorom od 401,7 boda, i skokovima od 203,5 i 205 metara, od kojih je drugi bio najduži tokom cijelog vikenda na Kulmu. Drugo mjesto zauzeo je pobjednik subotnjih skokova Slovenac Robert Kranjec (198,5/204,5; 392,6), dok je treći bio Finac Harri Olli (199,5/200,5; 388).

Schlierenzauer se u vodstvu nalazio i nakon prve serije, a na kraju je bio jedini skakač koji je u obje serije imao skok duži od 200 metara. Novom pobjdeom vratio na prvo mjesto u generalnom poretku Svjetskog kupa. 20-godišnji Austrijanac sada ima 796 bodova, dva više od Švicarca Simona Ammanna, koji je u nedjelju bio peti.

Svjetski kup u ski skokovima nastavlja se 16. januara u japanskom Saporou.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije