Naprijed, Zmajevi! Ovo su momci koji će igrati za BiH na svjetskom prvenstvu u hokeju

Radiosarajevo.ba
Naprijed, Zmajevi! Ovo su momci koji će igrati za BiH na svjetskom prvenstvu u hokeju

Ove se godine, od 31. marta do 9. aprila u Istanbulu održava Svjetsko prvenstvo III divizije u hokeju na ledu, na kojem učestvuje i naša reprezentacija.

Selektor naših ledenih Zmajeva, Anthony London, objavio je širi spisak hokejaške reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Istanbulu, a ovo su imena:

Alić Nermin, Ćatović Tarik, Čordalija Dino, Fočo Haris, Gašević Din, Hadžić Ismar,Hadžihasanović Amar, Hasović Ermin, Hodžić Mirzet, Lemeš Amar, Logo Nermin, Mušić Samir, Minel Bakal, Nikulin Damir, Pašović Dino, Pilav Admir, Pribišić Edis, Rakić Amon, Ramić Faris, Selmanović Hamza, Tokić Dado, London Anthony, Zaimović Sven.

Ovog vikenda, doznajemo, zbog nedostatka ledene površine u Sarajevu, bh. reprezentacija ide na mini pripreme u Sloveniju, i to na Bled.

Uz BiH, na prvenstvu učestvuju Južna Afrika, Turska, Luxembourg, Hong Kong, Gruzija te UAE.

Prvu utakmicu naši Zmajevi igraju prvog dana prvenstva u 20 sati, protiv domaćina – Turske, koja je favorit na prvenstvu.

Sljedećeg dana igramo protiv Južne Afrike, a 3. aprila idemo na megdan Hong Kongu. Slijede utakmice protiv Luxembourga, UAE-a i Gruzije, a naša reprezentacija nada se i prvoj pobjedi na svjetskim prvenstvima.

U međuvremenu, pogledajte video i prisjetite se kako su naši ledeni Zmajevi igrali u Zetri, pred šest hiljada gledalaca.

Zmajevi, sretno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije