Mladen Plakalović: Očekujem dobar plasman

Radiosarajevo.ba
Mladen Plakalović: Očekujem dobar plasman

Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama u Vancouveru u ski trčanji predstavljat će devetnaestogodišnji Mladen Plakalović.

"Veoma mi je drago što sam uspio ispuniti normu i što ću predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama", rekao je Mladen za RadioSarajevo.

Teško je očekivati neke velike rezultate, ali reprezentativac Bosne i Hercegovine kaže da će dati sve od sebe kako bi ostvario što bolji rezultat.

"U Vancouveru očekujem da otrčim svoju najbolju trku karijere i očekujem da ću ostvariti dobar plasman", rekao je Mladen za naš portal i dodao:

"Normu sam ostvario učešćem u svjetskom kupu i po FIS takmičenjima na Balkanu. U Kanadi ću nastupit u disciplini Cross Country petnaest kilometara"

Reprezentativac Bosne i Hercegovine pripreme je obavio sa klubom na Jahorini, a zatim učestvovao na takmičenjima u Makedoniji, gdje je ostvario dobre rezultate. Najbolji plasman Mladen je imao na državnom prvenstvu na Jahorini, gdje je osvojio prvo mjesto.

Iako nema mnogo slobodnog vremena, Mladen se trudi da ga provede u druženju sa prijateljima.

"Četvrti sam razred ugostiteljsko-kulinarske škole, a u slobodno vrijeme igram fudbal i družim se sa prijateljima", trekao je za portal RadioSarajevo mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mladen Plakalović.

Vezano:
Predstavljen bh. olimpijski tim
Bh. tim u olimpijskom selu Whistler
Žana Novaković: OI su vrhunac sportske karijere
Nemanja Košarac ne putuje u Vancouver
Marko Rudić: Veoma sam uzbuđen
Maja Klepić: Čast mi je što ću predstavljati BiH na OI

samir, radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije