Marko Rudić: Bolje sam odvozio drugu vožnju

Radiosarajevo.ba
Marko Rudić: Bolje sam odvozio drugu vožnju

Bosanskohercegovački reprezentativac Marko Rudić dobro je odvozio utrku veleslaloma i zauzeo 58. mjesto od 103 takmičara.

Marko je prvu vožnju u kojoj je sa starta krenuo pod rednim brojem 76 a završio na 66 mjestu sa skoro deset sekundi zaostatka za vodećim Švicarcem Carlom Jankom.

Bh. skijaš je drugu vožnju odvozio nešto slabije, ali unatoč tome uspio je napredovati u ukupnom poretku i na kraju zauzeti 58. poziciju sa vremenom 2:56.36.

Carlo Janka nešto lošije je odvozio drugu vožnju, ali dovoljno da osvoji prvo mjesto sa vremenom 2:37.83. Srebro je pripalo Norvežaninu Kjetil Jansrudu koji je fantastično odvozio drugu vožnju, a treće mjesto pripalo je njegovom zemljaku Aksel Lund Svindalu.

"Prvu trku sam odvezao pod blagim pritiskom s obzirom da sam devetnaestogodišnjak i da sam prvi nastupio za naš Alpski tim na Olimpijskim igrama", rekao je nakon utrke Marko Rudić i dodao: "U drugoj sam bio puno bolji te na kraju zauzeo 58. mjesto od 103 takmičara."

Iako zadovoljan nastupom Marko vjeruje da je mogao još bolje: "Ne mogu se oteti utisku da sam mogao još bolje voziti te biti bolje plasiran", rekao je bh. skijaš Marko Rudić.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije