Maja Klepić: Čast mi je što ću predstavljati BiH

Radiosarajevo.ba
Maja Klepić: Čast mi je što ću predstavljati BiH

Maja Klepić jedna od pet predstavnica Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Vancouveru, a boje naše zemlje branit će u alspkom skijanju.
Maja je rođena 23. maja 1988. godine u Sarajevu. Za učešće na ZOI u Kanadi Maja je ispunila "A" olimpijsku normu na stazama u italijanskoj Santa Caterini, švedskom Areu i francuskom Vald'isereu.

"Jako sam ponosna, pogotovo što ove godine idu samo oni takmičari koji su ispunili normu i velika mi je čast što ću predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Vancouveru", rekla je za RadioSarajevo Maja Klepić.

"Potruditi ću se da dam sve od sebe kako bih ostvarila što bolji rezultat i da odvezem najbolju moguću vožnju. Nadam da ću se predstaviti u najboljem svjetlu", dodala je bh. skijašica.

Bh. skijašica jako je zadovoljna odrađenim pripremama.

"Na proteklim takmičenjima na Bjelašnici ostvarila sam izuzetne rezultate u slalomu. Ostvarila sam jedan rezultat od 29 bodova što je najbolji rezultat u istoriji bosanskohercegovačkog ženskog skijanja", rekla nam je Maja koja je na FIS-ovom takmičenju na Bjelašnici zauzela prvu poziciju.

Maja će Vancouveru nastupati u disciplinama slalom i veleslalom, ali u Kanadi očekuje bolji rezultat iz slaloma u koji joj malo bolje ide.

Slobodno vrijeme posvećuje isključivo fakultetu

"Studentica sam druge godine ekonomskog fakulteta u Sarajevu, tako da nemam mnogo slobodnog vremena, a i to što imam posvećujem fakultetu", rekla je u razgovoru za RadioSarajevo.ba Maja Klepić, reprezentativna skijašica naše zemlje.

Vezano:
Predstavljen bh. olimpijski tim
Bh. tim u olimpijskom selu Whistler
Žana Novaković: OI su vrhunac sportske karijere
Nemanja Košarac ne putuje u Vancouver
Marko Rudić: Veoma sam uzbuđen

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije