Levi spreman za Svjetski kup

Radiosarajevo.ba
Levi spreman za Svjetski kup

Međunarodna skijaška organizacija (FIS) potvrdila je održavanje muškog i ženskog slaloma u finskom Leviju 14. i 15. novembra.

Službena provjera staze za utrke muškog i ženskog slaloma u finskom Leviju prošla je bez komplikacija. FIS-ovi dužnosnici Fincima su konačno dali zeleno svjetlo za organizaciju utrka.

"Situacija sa snijegom u Leviju bolja je nego ikada u ovo doba godine. Uspjeli smo na stazu dopremiti dovoljne količine snijega i 'Levi Black' dovesti u izvrsno stanje", medijima je priopćio šef utrke Tapio Kokko, a potvrdio FIS-ov čovjek za provjere staza Hans Pieren.

U stazu će sada, nakon FIS-ove provjere, biti "ubrizgano" 2 miliona litara vode kako bi poprimila tvrdoću i potrajala do kraja takmičenja.

"Vrijeme će u sljedećih nekoliko dana možda biti malo promjenjivo, ali vjerujem da ćemo polijevanje dovršiti već do srijede uvečer. Radit ćemo i noću ako će biti potrebno", rekao je Kokko.

S pripremom ciljne arene, zaštitne ograde i ostalih popratnih sadržaja krenut će se nakon okončanja pripreme staze.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije