LaVallee priprema obaranje rekorda u skoku snowmobileom (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
LaVallee priprema obaranje rekorda u skoku snowmobileom (VIDEO)
Levi LaVallee u skoku (Foto: Zimbio.com)

Levi LaVallee će ući u istoriju u novogodišnjoj noći na manifestaciji Red Bull: New Year. No Limits. Sedmostruki osvajač medalja na zimskim X Games i prvak u snow crossu pokušat će svojim snowmobileom skočiti i oboriti aktuelni rekord od 91 metar.

LaVallee je poznat i po tome što je postao prva osoba koja je izvela dvostruki salto na snoumobilu 2009. godine.

Događaj će se održati u Embarcadero Marina parku u luci San Diegoa. Imajući u vidu da ‘embarcadero’ na španskom znači „mesto za prizemljenje“, čini tu lokaciju sasvim odgovarajućom za Lavelijev skok. Dešavanje u Marina parku će biti besplatno za gledaoce.

"Ne mogu ni da opišem koliko sam uzbuđen što ću ove godine biti dio Red Bull: New Year. No Limits manifestacije“, rekao je Laveli i dodao da će to biti jedna neviđeno uzbudljiva vožnja, jer je razdaljina između odskoka i doskoka duža od postojećeg preskočenog rekorda.

Prilikom skoka će biti korištena vještačka podloga duga na 335 metara dugačkoj stazi koja će pružiti potreban zalet kako bi njegov snowmobile imao dovoljnu brzinu u trenutku skoka.



Levi LaVallee: moje omiljene stvari
Omiljeni film:
[smijeh] Kada sam bio mlađi stalno sam gledao “Drumsku kafanu”. To je stvarno star film, ali u njemu ima tako mnogo klasičnih kratkih replika. Patrick Swayze glumi čvrstog momka i ima replika poput “Bol ne boli”, i takvih stvari. To me jako zabavlja.

Omiljeni magazin:
Veliki sam fan dirt bikinga, i mislim da je Transworld Motocross jedan od najboljjih magazina trenutno. Donose intervjue sa svim najboljim vozačima i daju vam dobar uvid u sve detalje ovog sporta. Zato je to moj omiljeni dirt bike magazin.

Omiljena zvijezda iz djetinjstva:
Jeremy McGrath [osvajač sedam AMA Supercross titula u kategoriji 250ccm i dvostruki FIM svjetski šampion] je bio moj heroj iz djetinjstva, dok sam odrastao vozeći dirt bikeove i snowmobile i slične stvari, i imao sam sreće da ga upoznam. Preko Red Bulla smo otišli u Erzberg u Austriji na offroad utrku i imao sam priliku da vozim i družim se sa njim. Bio sam jako uzbuđen zbog toga.

Omiljena TV emisija:
Zaista volim Entourage. To je emisija na [američkoj mreži] HBO. Odlična je jer se u suštini radi o holivudskoj filmskoj zvijezdi [Vincent Chase] i o njegovoj pratnji – njegovoj ekipi, njegovim prijateljima iz kraja [Queens u New Yorku]. On je stvarno uspio i sada to dijeli sa svojim prijateljima, i jednostavno se zabavljaju. Super je, jer se lako možeš zamisliti na njihovom mjestu kako radiš lude, lude stvari – jednostavno ti budi maštu!

Omiljena hrana: takosi
Takosi su super, mada ne znam – ne mogu zamisliti da se bilo kome mogu ne svidjeti! Ono što ih možda čini posebnim jeste to što je moja baka sama pravila svoje vlastite tijesto za takose. Naša porodica se okupljala i jeli smo bakine takose. Možda ih zato toliko volim.

intervju preuzet sa portala redbull.ba.

LaVallee je imao veoma uspješnu karijeru u nekoliko snowmobile disciplina. Snowucross trkač je već više od 15 godina, 2007. godine počeo se baviti freestyleom, a 2008. na 12 zimskim ekstremnim igrama je osvojio zlatnu medalju u freestyle i speed & style takmičenjima i proglašen je za sportistu godine. 2009. je osvojio Pro Stock Snowcross prvenstvo. Ove godine je na zimskim Igrama osvojio zlato u novoj disciplini Snowmobile Knockout.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije