Kuzmina prva, Karišik posljednja

Radiosarajevo.ba
Kuzmina prva, Karišik posljednja

Foto: Reuters

Osvježeno u 9:20

Anastazia Kuzmina osvojila je prvo zlato za Slovačku na ZOI u Vancouveru ito u biatlonu, disciplina sprint 7,5 km. Kuzmina je ostvarila vrijeme 19:55.6.

Zanimljivo, Kuzmina trenutno u poretku Svjetskog kupa zauzima tek 28. mjesto sa 190 osvojenih bodova, ali izgleda da se specijalizirala samo za velika natjecanja budući je osvojila srebrnu medalju i prošle godine na Svjetskom biatlonskom prvenstvu u Pjongjangu u utrci masovnog starta.

Drugo mjesto zauzela je Njemica Magdalena Neuner sa skoro dvije sekunde zaostatka, dok je treće vrijeme ostvarila Francuskinja Marie Dorin.

Jedina bosanskohercegovačka predstavnica Tanja Karišik zauzela je 88. poziciju sa vremenom 25:24.1 Tanja je na prvom, ležećem gađanju imala dva penala, i zaostajala +2:36.9, dok se nakon drugog gađanja zaostatak udvostručio iako nije imala promašaja.

Zimske olimpijske igre u Vancouveru, biatlon (žene), sprint na 7.5 km:

1. Anastasija Kuzmina (Slo) 19:55.6

2. Magdelana Neuner (Njem) 19:57.1

3. Marie Dorin (Fra) 20:06.5

...

Podijeljene medalje i u brzom klizanju

Holandski brzoklizač Sven Kramer osvojio je zlatnu medalju u utrci na 5000 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

U dvorani Richmond Olympic Oval Kramer je slavio u vremenu 6:14.60 i tako postavio novi olimpijski rekord.

Prethodni olimpijski rekord držao je također Holanđanin Jochem Uytdehaage sa ZOI u Salt Lake Cityju 2002. godine, a Kramer ga je sada popravio za šest stotinki sekunde.

Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je Južnokorejac Seung-Hoon Lee sa dvije sekunde i 35 stotinki zaostatka za Krameorom, a bronca je pripala Rusu Ivanu Skobrevu.
ZOI, brzo klizanje, utrka na 5000 metara, muški:

1. Sven Kramer (Niz) 6:14.60

2. Seung-Hoon Lee (J. Kor) +2.35

3. Ivan Skobrev (Rus) +3.45

...

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije