Kofler pobjednik turneje "Četiri skakaonice"

Radiosarajevo.ba
Kofler pobjednik turneje "Četiri skakaonice"

Austrijanac Thomas Morgenstern pobjednik je posljednjeg takmičenja u okviru 58. novogodišnje turneje "Četiri skakaonice" u Bischofshofenu, dok je pobjednik prestižne turneje njegov sunarodnjak Andreas Kofler.

Kofleru je za konačan trijumf bilo dovoljno peto mjesto u Bischofshofenu, čime je nastavio dominaciju Austrijanaca u ovom takmičenju.

Novi šampion turneje je do trijumfa došao zahvaljujući pobjedi u prvom takmičenju u Oberstdorfu, a ovjerio ga je četvrtim mjestima u Garmischu i Innsbruku te petoj poziciji u Bischofshofenu. Kofler je sakupio ukupno 1027,2 bodova i za 13,3 bodova nadmašio Švicarca Simona Ammanna, dok je treće mjesto pripalo prošlogodišnjem osvajaču Wolfgangu Lojtzlu.

Pobjedu na posljednjem takmičenju novogodišnje turneje odnio je Morgenstern, kome je to bio prvi trijumf poslije više od godinu i pol dana.

Morgenstern je slavio zahvaljujući skokovima od 133 i 136 metara za koje je dobio 264,7 bodova.

Drugo mjesto osvojio je petostruki pobjednik turneje Finac Janne Ahonen, dok je treći bio vodeći u generalnom plasmanu Svjetskog kupa Simon Ammann.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije