Karišik prva predstavlja BiH

Radiosarajevo.ba
Karišik prva predstavlja BiH

Njamlađa bosankohercegovačka predstavnica na Olimpijskim igrama u Vancouveru, Tanja Karišik prva će, od naših reprezentativaca, izaći na borilišta.

Tanja će nastupiti u bialonu 13. februara oko ponoći po našem vremenu, a 15. februara će nastupiti u ski-trčanju na 10 kilometara.

Kako je za RadioSarajevo rekao šef misije našeg olimpijskog tima Said Fazlagić Tanja je imala problema sa umnjakom, ali je nakon brze intervencije kanadskih doktora situacija sanirana.

Tanja bi u petak trebala odraditi zvanični trening u disciplini sprint, u kojoj nam je rekla da očekuje najbolji rezultat.

U toku utrke od 7.5 km ( tri kruga po 2.5 km) takmičari moraju stati dva puta da opucaju pet metaka na metu. Svaka fula znači da takmičar mora obići kaznani krug od 150m, dok će oni s najbržim vremenom, uključujući i vrijeme kaznenih krugova, osvojiti zlato.

Mladen Plakalović je drugi bh. olimpijac koji će braniti boje naše zemlje, a takmičit će se u ski-trčanju 15. februara.

Članovi Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo, Marijan Kvesić i Siniša Kisić jučer su posjetili naše olimpijce da bi im pružili maksimalnu podršku i proveli ugodne trenutke u zajedničkom druženju.

Magdalena Neuner 'napada' zlato u biatlonu

Njemačka biatlonka Magdalena Neuner zvana ''the pin up'' u subotu napada Olimpijsko zlato u ženskom sprintu, dok je u toj namjeri mogu omesti rivali iz istog tima.

Njemačka dominira ovom disciplinom posljednjih godina, pa iako je u svjetskom poretku vodeća Helena Jonsson iz Švedske u odličnoj formi, četvero Njemaca su među favoritima za osvajanje zlatne medalje.

Kati Wilhelm već posjeduje tri zlata i pobjedu na Olimpijskom sprintu 2002. godine, Andrea Henkel je osvojila dva zlata u Salt Lake City - ju, dok je Simone Hauswald uzela srebro na svjetskom prvenstvu 2009.

''The pin-up'' je jedna od najbržih skijašica na svijetu, ali greške u pucanju su je skupo koštale, iako je januarskim pobjedama na Svjetskom prventstvu u Antholzu dokazala da se vraća u formu. "Zadovoljna sam pripremama i treninzima koje sam odradila ovdje - šta može krenuti po zlu?'', kazala je ona sa osmijehom na licu.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije