Karišik i Plakalović danas na stazi

Radiosarajevo.ba
Karišik i Plakalović danas na stazi

Trećeg takmičarskog dana Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru na stazi Olympic Park nastupit će dvoje mladih bosnaskohercegovačkih predstavnika u skijaškom trčanju.

Mladen Plakalović će nastupiti u utrci na 15 km slobodnim stilom koja počinje u 12,30 minuta po lokalnom vremenu.

Trener Dragan Jeftovic izjavio je da je Mladen obavio zvanični trening i vrlo dobro podnosi sve okolnosti koje su ga snašle kao jednog od najmlađih na Olimpijskim Igrama u disciplini ski-trčanja .

"Mladen se osjeća dobro, uspio se odmoriti a ovih par dana od dolaska iskoristio je za dobar trening kojeg je obavio na tamničarskoj stazi Olympic Parka.
Kod Mladena se osjeća pozitivna nervoza i energija, međutim o tremi nema ni govora, te se nadam dobrom nastupu u kom će najvjerojatnije popraviti svoj najbolji rezultat do sada", izjavio je Dragan Jeftović.

On je dodao, da su uslovi za utrku generalno dobri, mada kvaliteta snijega nije na olimpijskom nivou, zbog čega organizatori ulažu maksimalne napore da stazu pripreme vještačkom reparacijom i zaleđivanjem.

Za svoj drugi nastup na Igrama priprema se i najmlađa bh. predstavnica Tanja Karišik. Ona će nastupiti u disciplini Cross Country na 10 km slobodno, a utrka je zakazana u 10,00 sati po lokalnom vremenu.

"Dat ću sve od sebe da otrčim sto bolje trku. Konkurencija je izuzetno jaka u Cross Country. Staza su vlažne i mekane što iziskuje dodatne napore do dobrog rezultata koji će sigurno biti puno bolji nego na prvom takmičenju", izjavila je Tanja koja je u svom prvom nastupu na OI u biatlonskoj disciplini sprint zauzela posljednje mjesto.

Vezano: Karišik: Dobro sam gađala, ali loše trčala

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije