Karišik: Dobro sam gađala, ali loše trčala

Radiosarajevo.ba
Karišik: Dobro sam gađala, ali loše trčala

Tanja Karišik (Foto: Reuters)

Prva i najmlađa bh. predstavnica na Olimpijskim igrama u Vancouveru, Tanja Karišik, ostvarila je skroman rezultat, 88. mjesto u biatlonskoj disciplini sprint. Bh. predstavnica kasnila je više od pet minuta za pobjednicom Anastazijom Kuzminom.

Razlog lošem rezultatu Tanja vidi u umoru.

"Nisam imala dovoljno vremena za odmor. Trčanje sam podnijela jako teško jer se još nisam adaptirala. Mislim da sam veoma dobro gađala", izjavila je 18-godišnja Karšik za Dnevni Avaz.

Gađanjem zadovoljan i trener

"Sasvim sam zadovoljan njenim gađanjem, ali trčanjem nisam. Imali smo prenaporan mjesec i dug i težak put od kojeg se Tanja nije uspjela u potpunosti oporaviti. Ipak, Tanja je veoma mlada i očekujem da će u sljedeće utrke ući mnogo spremnija i ostvariti bolji plasman", najavio je Tanjin trener Tomislav Lopatić.

Tanja će u Vancouveru Bosnu i Hercegovinu predstavljati biatlonskoj disciplini individual na koja se trči na petnaest kilometara, te u skijaškom trčanju na deset kilometara.

Sljedeći bosanskohercegovački sportista koji će izaći na sniježne staze je Mladen Plakalović koji će u ponedjeljak 15. februara nastupit u disciplini Cross Country na petnaest kilometara.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije