Kanadski olimpijac, njegova supruga i trener uhapšeni je su pijani ukrali automobil

Radiosarajevo.ba
Kanadski olimpijac, njegova supruga i trener uhapšeni je su pijani ukrali automobil
Foto: EPA / Dave Duncan (desno)
Južnokorejska policija saopćila je da su uhapšeni kanadski ski trkač, njegova supruga i trener zbog navodne krađe automobila tokom održavanja Zimskih olimpijskih igara u Pyeongchangu.

Policija je u srijedu objavila da su tri osobe ušle u automobil parkiran ispred bara i odvezli se prema Olimpijskom selu u Pyeongchangu, gdje ih je zaustavila policijska patrola. Ističe se da su u trenutku zaustavljanja svo troje bili pod dejstvom alkohola.

Chris Overholt, izvršni direktor Olimpijskog komiteta Kanade izjavio je da se incident dogodio malo iz ponoći.

“Imamo informacije da su osobe iz našeg olimpijskog tima uključene u istragu i da sarađuju sa vlastima. Ovaj slučaj, naravno, shvatamo veoma ozbiljno. Međutim, dok ne saznamo rezultate istrage, zaista ne možemo previše komentarisati cijeli slučaje“, kazao je Overholt.

I on i policija odbili su da otkriju identitet uhapšenih osoba, ali nezvanično se saznaje da se radi o Daveu Duncanu. Iz policije u Pyeongchangu i provincijske policijske agencije Gangwon kazali su da tri osobe ostaju u pritvoru, ali i da bi vjerovatno mogli biti pušteni uz plaćanje novčane kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije