Kako je Sarajevo 'dočekalo' himnu Srbije u Zetri (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Kako je Sarajevo 'dočekalo' himnu Srbije u Zetri (VIDEO)

Utakmice drugog kola Balkanske hokej lige odigrane su proteklog vikenda u Sarajevu, u olimpijskoj dvorani Zetra. Praznik za ljubitelje zimskih sportova privukao je nekoliko stotina gledalaca koji su uživali u bravurama najboljih bh. hokejaša i gostiju iz regije.

Bilo je sjajno, a posebno raduju izvrsni nastupi sarajevskih Vukova koji su zabilježili dvije pobjede i jedan poraz za generalno izuzetno pozitivan dojam.

A sarajevska publika je uživala. Bosanskohercegovačka prijestolnica definitivno voli hokej. I korektno bodri sve aktere najatraktivnijeg sporta na ledu. Lijepo je bilo vidjeti kako aplauzom pozdravljaju himnu Srbije - intoniranu u čast hokejaša Spartaka iz Subotice.

Bez zvižduka, bez ružne riječi i povika na koje smo, nažalost, navikli slušajući himne zemalja iz regije na sportskim manifestacijama u našoj zemlji. Publika za primjer.

Podsjetimo, Prvoj utakmici između Vukova i Spartaka prisustvovali su gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, direktor EYOF-a Samir Avdić, pomoćnik ministra civilnih poslova BiH za sport Suvad Džafić, te Mirvad Kurić, ministar za kulturu i sport Kantona Sarajevo, koji je bacio prvi pak na utakmici. 

Ovom meču prisustvovao je i otpravnik poslova ambasade Makedonije, te ambasadorica SAD Maureen Cormack, koja je svojim prisustvom pokazala puno razumijevanje za razvoj sporta u BiH. 

Za HK Vukovi Stari Grad Sarajevo su nastupili: Pašović, Pribišić, Pilav, Korjenić, Zaimović, Alić, Richard, Posavec, Nikulin, Tokić, Gašević, Ćatović, London, Hodžić, Hadžihasanović, Selmanović, Omer, Munčan, Ramić i Selimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije