Iznenađenje superveleslaloma Dominique Gisin

Radiosarajevo.ba
Iznenađenje superveleslaloma Dominique Gisin

Foto: Reuter

Iznenađenje današnje utrke superveleslaloma je Švicarka Dominique Gisin. Na "domaćoj" stazi Crans Montani, osvojila je prvu poziciju s vremenom 1:24.14, ostavivši iza sebe sa 15 stotinki favoritkinju Lindsey Vonn. Treće mjesto osvojila je srebrna olimpijska spustašica Julia Mancuso.

Lindsey Vonn je tako prokockala šansu da kompletira pobjede u brzim disciplinama, te osvoji epitet najuspješnije američke alpinke svih vremena. Rekord Bodea Millera od 32 pobjede u Svjetskome kupu, spasila je današnja pobjednica Dominique Gisin.

Glavna Vonnina suparnica u borbi za Veliki kristalni globus Maria Riesch, plasirala se na osmo mjesto osvojivši 32 poena, zaostavši za ukupno vodećom Vonnovom nedostižnih 245 bodova.

Rasplet u borbi za ovogodišnje Globuse dešavat će se od naredne srijede do subote u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu, gdje će se odvoziti četiri završne discipline.

Crans Montana, superveleslalom:
1. Dominique Gisin (Švicarska) 1:24.14
2. Lindsey Vonn (SAD) +0.15
3. Julia Mancuso (SAD) +0.38
4. Nadia Styger (Švicarska) +0.42
5. Ingrid Jacquemod (Francuska) +0.60

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije