Ivica Kostelić obnovio povredu leđa

Radiosarajevo.ba
Ivica Kostelić obnovio povredu leđa

Foto: Javno.com

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije nastupio na drugom treningu spusta u američkom Beaver Creeku uoči utrke superkombinacije za Svjetski kup koja je na rasporedu u petak jer je neposredno uoči starta osjetio bolove u leđima.

Čak i ako bolovi u leđima splasnu, Kostelić neće imati pravo nastupa u superkombinaciji. FIS-ov pravilnik navodi da svaki skijaš mora odraditi barem jedan trening spusta kako bi stekao pravo nastupa u superkombinaciji ili službenoj utrci spusta. Isto tako, to pravilo ne prihvaća trening na skraćenoj stazi, a baš je takav bio u srijedu u Beaver Creeku na kojoj je nastupio Ivica Kostelić.

Dan kasnije je Kostelić odustao od nastupa zbog bolova u leđima, a time je automatski izgubio šansu za borbu u superkombinaciji, gdje je oduvijek mogao računati na veliki broj bodova u Svjetskom kupu.

"Takva odluka je smiješna. Ivica je bio na jednom treningu i on bi trebao biti jamstvo nastupa. Borimo se protiv te odluke i želimo da Ivica nastupi u petak", rekao je direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavleko za austrijski Kleine Zeitung.

Hrvatska strana poziva se na to da se onaj neslalomski dio superkombinacije vozi baš na skraćenoj stazi spusta, te bi odvoženi Ivičin trening u srijedu trebao biti dovoljan za nastup u službenoj utrci.

Utrka spusta za superkombinaciju na rasporedu je u petak u 19 sati po europskom vremenu, dok je slalom na rasporedu u 22.30.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije