Italijanska spustašica Elena Fanchini zbog tumora propušta nastup na OI

Fena
Italijanska spustašica Elena Fanchini zbog tumora propušta nastup na OI
Italijanska alpska skijašica Elena Fanchini u petak je objavila da neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Pyeongchangu, koje su trebale biti četvrte u njenoj karijeri.

Razlog je tumor koji joj je diagniostciran na pregledima u bolnici u Bergamu.

"Želimo da Elena shvati da smo uz nju i njenu porodicu i da čekamo njen povratak na skijališta", saopšteno je iz italijanskog skijaškog saveza.

Nije navedeno gdje Fanchini ima tumor.

"Svako se suočava s teškim vremenima, koja život stavljaju na iskušenje. U svakom slučaju nije mi lako kada pomislim koliko je odricanja bilo zbog olimpijskih igara. Igre su bile moj san. Ispred mene je nov, vrlo ozbiljan izazov, mislim da ću biti u stanju da se nosim s tim. Vjerujem da ću se vratiti jača. Nadam se već naredne godine", optimistično je kazala Fanchini.

Elena Fanchini do sada je ostvarila dvije pobjede u Svjetskom kupu (Lake Louise 2006. i Cortina 2015.) i četiri plasmna na pobjednička postolja u spustu. Na Svjetskom prvenstvu 2005. u Bormiju osvojila je srebrenu medalju u spustu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije