Hokejaška drama u Ontariju: sudiji klizaljkom prerezao vrat

Radiosarajevo.ba
Hokejaška drama u Ontariju: sudiji klizaljkom prerezao vrat


Nezapamćena drama odigrala se na ledu Southwood Arene u kanadskom Woodstocku, kada je tokom okršaja juniorskih momčadi, mladi hokejaš sudiji prerezao vrat klizaljkom. Teško ozlijeđeni Kevin Brown u kritičnomje stanju i ljekari se bore za njegov život.

Tokom okršaja mladi hokejaš je sudiji prerezao vrat klizaljkom. Teško ozlijeđeni Kevin Brown bori se za život u tamošnjoj bolnici.

Sudac Kevin Brown pokušao je razdvojiti dvojicu mladih hokejaša u klinču, a kada je jedan od njih u tom naguravanju povukao drugoga, ovaj se u padu okrenuo i zahvatio Browna klizaljkom po vratu.

U istom času je šiknula krv, tribine su zamrle, nastao je šok u dvorani, a treneri sukobljenih momčadi i pomoćni suci sjatili su se oko zakrvavljenog Browna, koji u prvi čas nije shvatio što mu se dogodilo, a onda se rukama uhvatio za vrat.

"Vidio sam kako je klizaljka poletjela u zrak i Brown se odjednom primio rukama za vrat. Šiknula je krv i sjećam se da sam samo rekao: 'Ljudi, on je gotov!'"

Teško ozlijeđeni sudac hitno je prebačen u lokalnu bolnicu, gdje se doktori bore za njegov život. Vlasnik domaće momčadi Renegades Bill McLeod bio je uz njega cijelo vrijeme, a poslije je izjavio kako je Brown u ambulantnim kolima više puta gubio svijest.

Utakmica je, naravno, istog časa prekinuta, a posljednjih jedanaest minuta nije niti odigrano.

Vezano:
Startala liga BiH u hpkeju na ledu
Haris Muhić - predsjednik Saveza hokeja na ledu BiH

net.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije