Herbst prvi u Alta Badia

Radiosarajevo.ba
Herbst prvi u Alta Badia

Foto: AP

Reinfried Herbst slavio u Alta Badiji, a iza sebe je ostavio Silvana Zurbriggena i Manfreda Prangera.

Herbst je u drugu vožnju donio prednost od 20 stotinki ispred do tada vodećeg Švicarca Zurbriggena i to mu je bilo dovoljno. Uspio je dio prednosti izgubiti, ali ne i sve i preskočio je Švicarca te zasjeo na prvu poziciju.

Nakon Herbsta na stazu je stigao Manfred Pranger kao vodeći iz prve vožnje, ali on nije uspio zadržati prednost koju je imao nad Herbstom. 22 stotinke prednosti istopile su se vrlo brzo i Pranger se morao zadovoljiti trećim mjestom. Iskusni Austrijanac vozio je na sigurno, nije želio nekom pogreškom ostati bez visokog plasmana i tako nije uspio obraniti prvu poziciju nakon prve vožnje.

Potpuno austrijsko slavlje pokvario je Silvan Zurbriggen koji je obje vožnje vozio jako dobro. Posebno se to odnosi na drugu vožnju u kojoj je ostvario najbolje vrijeme i to mu je donijelo plasman na pobjedničko postolje. Nakon prve vožnje na postolju su bila trojica Austrijanaca, no takvo što u drugoj vožnji osim Zurbriggena spriječio je i Benjamin Raich koji je promašio vrata i ostao bez plasmana.

Očekivani plasman među deset najboljih još su ostvarili Manfred Moelgg, Michael Janyk, Giuliano Razzoli, Julien Lizeroux te Giorgio Rocca.

Deveto mjesto ostvario je Jimmy Cochran koji je došao na rub svog najboljeg slalomskog ostvarenja, naime, prije dvije godine u Alta Badiji odvezao je svoj najbolji slalom u Svjetskom kupu i završio kao osmi. Prvih deset zaokružuje iznenađujuće dobrim nastupom Šveđanin Axel Baeck koji je prvu slalomsku utrku u Leviju završio kao 15.

Alta Badia, slalom:
1. Reinfried Herbst (Austrija) 1:49.31
2. Silvan Zurbriggen (Švicarska ) +0.08
3. Manfred Pranger (Austrija) +0.17
4. Manfred Moelgg (Italija) +0.50
5. Michael Janyk (Kanada) +0.67
6. Giuliano Razzoli (Italija) +0.99
7. Julien Lizeroux (Francuska) +1.30
8. Giorgio Rocca (Italija) +1.59
9. Jimmy Cochran (SAD) +1.70
10. Axel Baeck (Švedska) +1.76...

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije