Geiger pobjednik na otvaranju Četiri skakaonice

0
Radiosarajevo.ba
Geiger pobjednik na otvaranju Četiri skakaonice
Foto: EPA-EFE / Karl Geiger

Nijemac Karl Geiger pobijedio je danas u Oberstdorfu na prvom takmičenju u okviru turneje Četiri skakonice, osvojivši 291,1 bod.

Geiger je u dvije serije ostvario skokove od 127 i 136,5 metara.

Poljak Kamil Stoch, dvostruki osvajač turneje, zaostao je za Geigerom 2,8 bodova, skočivši 125 i 132,5 metara, javlja BHRT

Posljednje mjesto na pobjedničkom postolju zauzeo je Norvežanin Marius Lindvik koji je za pobjednikom zaostao 5,9 bodova, sa skokovima od 126,5 i 135,5 metara.

Najbolji skok u drugoj seriji ostvario je Nijemac Markus Eisenbichler  sa skokom od 142 metra, što je bilo dovoljno da sa 27. mjesta nakon prve serije, na kraju zauzme peto mjesto.

Poljskom nacionalnom timu dozvoljeno je da učestvuje na turneji nakon što su današnji testovi na koronavirus potvrdili da nema zaraženih u njihovoj ekipi.

Na takmičenju je iz tih razloga učestvovalo svih 62 ski skakača, a jučerašnje kvalifikacije su poništene jer na njima nisu učestvovali poljski ski skakači.

Turneja Četiri skakonice nastavlja se 1. januara u Garmisch-Partenkirchenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije