FOTO: Vukovi srušili Slaviju iz Sofije i došli do prvih bodova u Balkanskoj hokejaškoj ligi

Radiosarajevo.ba
FOTO: Vukovi srušili Slaviju iz Sofije i došli do prvih bodova u Balkanskoj hokejaškoj ligi

Sarajevski Vukovi večeras su odigrali drugi susret drugog kola Balkanske hokejaške lige. Naš predstavnik bio je uspješniji i slavio je rezultatom 5:3.

Vukovi su poveli golom kapitena Mirzeta Hodžića na samom startu prve trećine. Gosti iz Sofije vratili su se par minuta kasnije, a pogodak je postigao Ljubomir Stojadinov. Prije odlaska na odmor Slavija je uspjela postići i gol za vodstvo, a precizan je bio Martin Milanov.

Vukovi su u drugoj trećini došli do preokreta. Sredinom drugog perioda igre izjednačio je Mirza Omer. Prednost našem timu donio je Amar Hadžihasanović. Na odmor se otišlo s vodstvom Vukova rezultatom 3:2.

Vukovi su posljednjoj trećini riješili pitanje pobjednika. Na 4:2 povisio je Mirzet Hodžić. Vukovi nekoliko minuta kasnije postižu novi pogodak, a strijelac je ponovo Amar Hadžihasanović. Slavija je do kraja uspjela postići pogodak, a strijelac je bio Martin Milanov. Vukovi su slavili rezultatom 5:3. 

Moramo biti tvrdoglavi

Selektor reprezentacije BiH Anthony London, koji je večeras igrao  timu Vukova nije krio zadovoljstvo nakon odigrane utakmice. Ovo je prva pobjeda Vukova u ligi i sigurno je da će dati novu energiju bh. momcima. Iako je iza njih tek dvije sedmice treninga na ledu, napredak koji su pokazali od prvog kola koje je odigrano u Makedoniji je golem: 

"Na početku je bilo malo teško, čak su i poveli sa 2:1, ali smo nakon prve trećine u svlačionici dogovorili kako da podijelimo pak i primijenili to. U trećoj trećini smo bili stvarno dominantni. Ovo je prva pobjeda za Vukove i veliki korak za naš klub. Ali sada je važno da se pripremimo za sutrašnju utakmicu s Metalurgom. Lekcija koju smo naučili večeras - moramo biti tvrdoglavi. Ne dozvoliti protivniku da realizira svoje namjere", kaže Anthony London u kratkom razgovoru za portal Radiosarajevo.ba nakon utakmice. 

Nakon utakmice kratku izjavu dao nam je Mirza Omer, hokejaš Vukova koji za vrijeme sezone dolazi iz Švedske gdje živi. Pitali smo ga šta su njegovi motivi da igra za naš tim? 

"Pa Bosna je to, ja zbog Bosne sve to radim. Meni je jedna od najljepših stvari kada dodjem ovdje i igram s našim momcima. To nema nigdje na svijetu. Još kada čujemo navijače u dvorani, to je divno". 

A navijača je bilo i na ovoj utakmici. Centralni dio tribine Zetre zauzelo je nekoliko stotina fanova hokeja koji su bodrili sarajevske Vukove. Podršku za tim Slavija iz Sofije dali su djelatnici ambasade Bugarske koji su takođe prisustvovali utakmici.  

Spartak - Metalurg 8:2 

U prvom susretu današnjeg programa hokejaši Spartaka iz Subotice slavili su protiv Metalurga iz Skopja rezultatom 8:2. Najefikasniji u redovima lidera prvenstva bio je Maximilian Le Sieur sa četiri postignuta gola. Po jedan su dodali Peter Alen, Dominik Plavšić, Uroš Brestovac i Uglješa Đurić.

Kod ekipe iz Skopja golove su postigli Luka Urbaš i Stefan Dekovski.

Sutra jutarnje utakmice

U nedjelju u 8,00 u Zetri će se igrati utakmica između Spartaka i Slavije. Utakmica između Vukova i Metalurga iz Skopja počinje u 10,00, čime će se završiti drugo kolo Balkan hokej lige.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije