Formirana Balkanska liga u hokeju na ledu

Radiosarajevo.ba
Formirana  Balkanska liga u hokeju na ledu


Savez hokeja na ledu Bosne i Hercegovine (SHLBiH) je u subotu 6.11.2010. bio domaćin prvog sastanka kojim je uspostavljena Unija Jugoistočne evrope u hokeju na ledu (SEEIHU) kao centra sa potencijalom za zimske sportove.

Današnjem sastanku koji je održan u Sarajevu članovi SEEIHU-a su se usuglasili oko uspostavljanja unije pod nazivom South east Europe ice hockey union (SEEIHU) koja će unaprijediti razvoj hokeja na ledu u regionu kroz različite oblike suradnje.

Savezi, njihovi predsjednici i predstavnici u hokeju na ledu BiH, Hrvatske, Turske, Srbije, Bugarske i Rumunije dogovorili su održavanje prvog Balkanskog Kupa reprezentacija do 16 godina u hokeju na ledu koji ce se održati u martu 2011. u Turskoj.

Uz podršku Svjetske hokejaške federacije, u toku turnira biti će organizirani različiti kursevi i edukacije u kampu iz oblasti sporta za učesnike ovih 6 zemalja u cilju razvoja trenerskog i drugog kadra sportske oblaasti.

Nažalost, Sarajevo je ponovo propustilo da bude domaćin jednog internacionalnog turnira i sportskog kampa sa učešćem oko 200 gostiju zbog poznate opstrukcije oko rekonstrukcije ledene dvorana Skenderija i zauzetosti dvorane Zetra drugim manifestacijama.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije