FIS Europa kup: Na Bjelašnicu stižu najbolji snowboarderi iz 13 zemalja svijeta

Radiosarajevo.ba
FIS Europa kup: Na Bjelašnicu stižu najbolji snowboarderi iz 13 zemalja svijeta
Najbolji profesionalni snowboard vozači iz čak trinaest zemalja svijeta ovaj vikend okupit će se na Bjelašnici na utrkama FIS Snowboard Europa kupa. Završne pripreme su u toku, a utrke će se održati 17. i 18. februara od 10 do 16 sati.

Kako je najavljeno, Sarajevo i Bjelašnica spremni su po sedmi put ugostili jedinstveni sportski događaj koji u naš grad dovodi 40 najboljih snowboard vozača. Boje Bosne i Hercegovine ove godine brani čak sedam takmičara - Asja Klačar, Adna Klačar, Selina Memić, Nejra Mulić u ženskoj i Haris Burić, Edis Ozturk, Stefan Lazarvić u muškoj kategoriji

“Po rangu Europa kup je, poslje Olimpijskih igara i Svjetskog kupa, treće po redu takmičenje i najznačajniji je snowboard događaj u našoj zemlji. Izuzetno nas raduje veliki odziv vozača jer ovo će ujedno biti i testna utrka za Europski omladinski olimpijski festival - EYOF 2019. u disciplini Slope Style,” kazao je Ismar Biogradić iz kluba FreeStyle Sarajevo, tehničkog realizatora takmičenja EYOF 2019. za snowboard discipline.

Takmičenje se održava u dvije discipline: Slope Style, koja se sastoji od vožnje snowbordom kroz park na 3 elemenata (1 skok i 2 gelendera) i disciplini Big Air, takmičenju u skokovima na vještačkoj skakaonici.
Pored dvodnevnog takmičarskog programa posjetioci će rasplesati i zagrijati DJ Zlijay aka Mixmaster Zlee.

“Pozivamo sve ljubitelje planine, zimskih i adrenalinskih sportova da dođu u Štinji Do i bodre naše takmičare,” poručio je Biogradić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije