Fak neodlučan za koga će nastupati

Radiosarajevo.ba
Fak neodlučan za koga će nastupati

Jakov Fak (Getty)

Iako je nakon osvojenog trećeg mjesta na SP-u te bronze na OI u Vancouveru hrvatski biatlonac Jakov Fak bio obasipan obećanjima, on i dalje nije siguran da li će ostati pod hrvatskom zastavom ili će se preseliti u Sloveniju.
Nakon povratka iz Vancouvera gdje je osvojio bronzanu medalju, hrvatski biatlonac Jakov Fak zaputio se u Sloveniju i ondje nastavio sa pripremama za nastavak sezone.

Gostujući na slovenskoj televiziji Fak se nije htio zaletavati s izjavama.

"Nakon SP-a 2009. vjerovao sam obećanjima koja sam tada dobio, ali ona nisu bila ispunjena. Još sam mlad, ali ne znam imam li dovoljno vremena da onima koji su obećavali dam još jednu priliku", kazala je hrvatska biatlonska zvijezda.

Fak je rođen u Rijeci 1987. godine. Sportsku je karijeru počeo kao skijaš-trkač, a kasnije se prebacio u biatlonce. Fakov trener je Slovenac Uroš Velepec, a Slovenci su hrvatskom biatloncu prije godinu dana nudili državljanstvo jer su ga smatrali produktom njihove škole.

Vezano:
Slovenci Hrvatima otimaju bronzanog biatlonca

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije