Erik Guay pobjednik super G utrke

Radiosarajevo.ba
Erik Guay pobjednik super G utrke

Foto: Reuters

Kanađanin Erik Guay pobjednik je pretposljednjeg superveleslaloma sezone, voženog u norveškom Kvitfjellu. Prešavši stazu Olympiabakken u vremenu od 1:31.95, došao je do prve veleslalomske pobjede u karijeri, a ukupno drugog trijumfa nakon Garmisch-Partenkirchena 2007. godine. Današnjom pobjedom otvorio si je šansu za osvajanje Malog kristalnog globusa ove discipline.

Na drugom mjestu sa dvije stotinke sekunde zaostatka našao se Hannes Reichelt, a zatim slijede Aksel Lund Svindal i Tobias Gruenenfelder, koji su za pobjednikom zaostali 31 stotinku. Svindal sa 60 osvojenih, došao je na 46 poena zaostatka za trenutno vodećim superveleslalomašem Michaelom Walchhoferom, koji je danas osvojio 40 bodova. Na trećem mjestu sa zaostatkom od 69 poena nalazi se Guay.

U ukupnom poretku Svjetskoga kupa vodeće mjesto, uprkos danas osvojenom 18. mjestu, zadržao je Benjamin Raich. Na drugom mjestu, njegov je suparnik Carlo Janka, osvojio je sedmo mjesto i 36 bodova.

Kvitfjell, Olympiabakken:
1. Erik Guay (Kanada) 1:31.95
2. Hannes Reichelt (Austrija) +0.02
3. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.31
3. Tobias Gruenenfelder (Švicarska) +0.31
5. Mario Scheiber (Austrija) +0.32

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije