Elvedini Muzaferiji i Mirzi Nikolajevu uručeno priznanje za istinskog ambasadora BiH u sportu

0
Radiosarajevo.ba
Elvedini Muzaferiji i Mirzi Nikolajevu uručeno priznanje za istinskog ambasadora BiH u sportu
Foto: Collage / Elvedini Muzaferiji i Mirzi Nikolajevu uručena priznanja

Na tradicionalnoj, devetoj manifestaciji bosanskohercegovačke dijaspore u Njemačkoj pod nazivom "Noć Bosne i Hercegovine", koja je održana u subotu, 11. novembra, u Frankfurtu, alpskoj skijašici Elvedini Muzaferiji i sankašu Mirzi Nikolajevu uručena su priznanja "Istinski ambasador Bosne i Hercegovine i vrhunski sportista".

Najuspješnija bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija iskazala je zahvalnost za svu podršku koju ima te poručila da sportisti u našoj zemlji zaslužuju više od brige hoće li imati novac za trening, opremu i odlazak na takmičenje.

"Hvala svima koji su uvažili moje zasluge u alpskom skijanju, u promociji sporta i Bosne i Hercegovine u svijetu. Oduvijek sam nastojala pomjerati granice, biti primjer i pokazati da ništa nije nemoguće.

Podcast S Armom: Alma Ferović Fazlić o melodiji života, muzičkom teatru i umjetničkoj transformaciji

Podcast S Armom: Alma Ferović Fazlić o melodiji života, muzičkom teatru i umjetničkoj transformaciji

Nije bilo lako, iz jednog malog mjesta kao što je Visoko, stići tako daleko, popeti se na podij i podići prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu. To je za mene ostvarenje snova", kazala je Muzaferija u svom obraćanju pred više od tri hiljade gostiju i visokih zvaničnika koji su uveličali manifestaciju "Noć Bosne i Hercegovine" u Frankfurtu.

Skijašica je iz Njemačke otputovala u Italiju, a zatim Švicarsku, gdje će 18. novembra, prvi put u novoj takmičarskoj sezoni, zauzeti startnu poziciju u spustu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije