Elvedina Muzaferija očarala hrvatske medije: 'Čudesna senzacija na Svjetskom kupu'

3
Radiosarajevo.ba
Elvedina Muzaferija očarala hrvatske medije: 'Čudesna senzacija na Svjetskom kupu'
Foto: Facebook / Elvedina Muzaferija

Mediji u regionu, posebno u Hrvatskoj u kojoj se uveliko prati skijanje, sa velikom pažnjom ispratili su iznenađenje koje je napravila Elvedina Muzaferija (24) protekog vikenda.

Na utrci Svjetskog kupa u Crans-Montani sa startnim brojem 28 Muzaferija je završila četvrta u utrci drugog spusta. Podijum je našoj skijašici utekao za 11 stotinki.

"Senzacija u svijetu skijanja" je riječ sa kojom su je opisali novinari Dalmacije Danas, ali i komentatori HRT-a koji su prenosili utrku, "Čudesan rezultat skijašice iz BiH" piše Index.hr, te uz novi tekst o "Senzacionalnom nastupu" poziva publiku da pogleda njen nastup. 

Nesvakidašnja situacija: U Neumu ulovljen morski pas modrulj

Nesvakidašnja situacija: U Neumu ulovljen morski pas modrulj

"SENZACIJA U SVIJETU SKIJANJA Mlada skijašica sve digla na noge, odradila svoj najbolji rezultat i oduševila" pišu Dalmatinci. "Povijesna vožnja za BiH, regija bruji o njenom rezultatu" pišu Sportske Novosti iz Zagreba.

Za Elvedinu su navijali i komentatori iz Srbije i Slovenije, a o njenom nastupu pišu svi sportski mediji u državama u kojima skijanje ima barem osrednju popularnost.

Elvedina Muzaferija nakon historijske utrke: 'Nadam se da će sada neke stvari promijeniti u BiH'

Elvedina Muzaferija nakon historijske utrke: 'Nadam se da će sada neke stvari promijeniti u BiH'

"Iza mene je nezaboravan vikend za moju karijeru i za bh. skijanje. Počeli smo u petak sa 18. mjestom u spustu, što je bio najbolji rezultat u spustu u mojoj karijeri. To mi je dalo priliku za bolji startni broj u subotu što sam iskoristila maksimalno i doskijala do nevjerovatnog četvrtog mjesta.

Samo 11 stotinki iza postolja, iza Lare Gut-Behrami. Zaista, mislim da ću taj dan još dugo pamtiti. Imala sam priliku i da idem na svoje prvo proglašenje u Svjetskom kupu i bilo je super", rekla je Elvedina i dodala:

"Danas smo imali posljednju utrku, Super – G i nažalost, startala sam sa jako visokim startnim brojem 46. Staza je bila malo popustila, ali sada osjećam da imam puno smaopouzdanja i skijam čisto. Znala sam da to može biti dobar rezultat. Završila sam šesnaesta, što je moj drugi najbolji rezultat u ovoj disciplini u mojoj karijeri. S tim rezultatom trebala bih ući u prvih 30 na startnoj listi za utrke sljedećeg vikenda u italijanskom Passo San Pellegrinu. Pokušat ću se kvalifikovati u finale Svjetskog kupa i u disciplini Super-G.", piše Reprezentacija.ba

Pogledajte sjajnu utrku bh. skijašice na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije