Dominic Paris slavio u spustu u Kvitfjellu

Radiosarajevo.ba
Dominic Paris slavio u spustu u Kvitfjellu

Italijan Dominik Paris pobjedio je u pretposljednjem ovosezonskom spustu sezone u Svjetskom klupu, koja je održana u norveškom Kvitfjellu, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovim trijumfom Paris je trku za osvajanje Malog kristalnog globusa u spustu ostavio otvorenom. Naime, on za svojim zemljakom Peterom Fillom uoči završnice Svjetskog kupa u alpskom skijanju u St Moritzu u poretku spusta zaostaje svega četiri boda. Fill trenutno sa 436 bodova dijeli prvo mjesto sa Norvežaninom Akselom Lundom Svindalom, koji je ranije završio sezonu zbog operacije koljena. U igri za mali globus spusta su još i Kjetil Jansrud sa 54 boda zaostatka i Francuz Adrien Theaux sa 66 bodova manje od Filla.

Paris je u Kvitfjellu slavio sa vremenom 1:45.98, drugo mjesto je zauzeo Francuz Valentin Giraud Moine sa zaostatakom od 20 stotinki, dok je treći bio Amerikanac Steven Nyman koji je za pobjednikom kasnio 24 stota dijela sekunde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije