Dobri rezultati brzoklizača 'Bosne' u Poljskoj

Radiosarajevo.ba
Dobri rezultati brzoklizača 'Bosne' u Poljskoj

Brzoklizači klizačkog kluba ''Bosna'' ostvarili su zapažene rezultate na trećem u nizu međunarodnih takmičenja Danubia serije Evropskog kupa u brzom klizanju na kratke staze u Sanoku (Poljska) od 20. do 22. novembra, javlja Fena.

Na ovom do sada najbrojnijem takmičenju u okviru Danubia serije sa 244 učesnika i 34 kluba iz 14 zemalja, osim takmičara iz regiona su učestovali i nacionalni timovi Turske i Koreje koja je vodeća svjetska nacija u ovom sportu.

BiH su predstavljali brzoklizači klizačkog kluba ''Bosna'' Tarik Omeragić (junior D), Ademir Babaić (junior C) i Nihad Bašić (junior B).

Ademir Babaić, koji je i pored povišene temperature izazvane upalom, u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio je osmo mjesto, Nihad Bašić je bio 13., a Tarik Omeragić u trci na 500 metara osvojio je drugo mjesto dok je u trci na 777 m zbog tehničke greške završio na četvrtom mjestu u ukupnom plasmanu, javila je Fena.

Slijede takmičenja u Slovačkoj i Češkoj, u martu u Budimpešti bit će održano završno takmičenje (Danubia serija i Star Class serija) na koje će biti pozvano po deset najboljih takmičara u Evropi.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije