Defago: Nisam očekivao pobjedu (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Defago: Nisam očekivao pobjedu (VIDEO)

Didier Defago (Foto: Reuters)

Nakon što je danima odgađan, spust je veliko slavlje donio švicarskom veteranu Didieru Defagu dok su se iza njega smjestili Norvežanin Aksel-Lund Svindal i Amerikanac Bode Miller.

Staza po kojoj je vožen spust u ponedjeljak itekako se razlikovala od one na kojoj su skijaši u četvrtak trenirali, ali to nije previše smetalo Švicarcu Didieru Defagu.

"Iako je staza doživjela velike promjene, uvjeti su bili fantastični", počeo je Švicarac nakon pobjede: "Znao sam da mogu biti dobar, ali nisam očekivao pobjedu iako sam imao odličnu sezonu u Wengene i Kitzbuhelu. Medalja je došla kao nagrada i ovo mi je jedan od najsretnijih dana u životu."

Odlični Norvežanin Aksel Lund Svindal završio je drugi i osvojio srebrnu medalju: "Dobro sam se osjećao cijelu utrku iako sam bio malo nervozan prije početka Olimpijskih igara. Prije sam si razmišljao kako imam četiri prilike za medalju, a najbolje šanse u spustu i super veleslalomu i - dobro je krenulo."

Iza Norvežanina bio je Amerikanac Bode Miller koji je iskreno priznao: "Nisam skijao bez grešaka, ali zaista sam se trudio ići što brže", veli Miller pa u svom stilu nastavlja: "Bio sam jako nervozan jutro prije utrke što se vidjelo na početku, no kako je utrka odmicala bio sam sve bolji."

http://www.youtube.com/watch?v=m9v51xf1Ajk&feature=player_embedded


Miller: "Bio sam nervozan"

Miller je na kraju za devet stotinki izgubio zlato, dvije stotinke su ga dijelile do srebra, ali je pobjegao četveroplasiranom Austrijancu Scheiberu tek za trinaest stotinki.

"Ovo nije za ljude slabog srca. Zbog svojih godina i sam sam u opasnosti od srčanog udara", šalio se Bode nakon utrke.

"Nije ovo utrka Svjetskog kupa, lako je to osjetiti. Svi skijaši su bili u 'svom filmu', svi su osjećali nešto posebno. Bili smo daleko, daleko koncentrisaniji na ono što slijedi. Željni dati najbolje od sebe. Ja? Da, bio sam opako nervozan, koliko god vama to zvučalo čudno", rekao je Miller koji se uvijek pomalo nonšalantno ponašao na utrkama i nastupima.

Ovom bronzom je Miller došao do treće medalje na Olimpijskim igrama. U Salt Lake Cityju je prije osam godina bio srebrni u veleslalomu i kombinaciji.

http://www.youtube.com/watch?v=VTvLRgf8tDU


sportnet.hr/totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije