Chicago pobjednik Stanley Cupa

Radiosarajevo.ba
Chicago pobjednik Stanley Cupa
Foto: Getty

Još jedna NHL sezona je iza nas. Titulu najboljeg tima odnijeli su hokejaši Chicaga i to nakon 47 godina, pobjedivši u finalnoj seriji Philadelphiju sa 4:2.

Posljednja šesta utakmica odigrana, odigranoj u Philadelphiji, donijela je slavlje Chicagu koji je sa 4:3 savladao domaćine i to nakon produžetka. Tri minute prije kraja prve trećine Byfuglien je doveo Chicago u vodstvo, a pola minute prije kraja Scott Hartnell izjednačava rezultat. Danny Briere u osmoj minuti druge trećine donosi preokret Philadelphiji, a do kraja druge trećine Patrick Sharp i Andrew Ladd donose novo vodstvo Chicagu.

Četiri minute do završetka meča Chicago je imao naslov prvaka u rukama, ali je Scott Hartnell svojim drugim golom donio produžetak svojoj ekipi. Ali, Chicagu je u produžetku trebalo samo četiri minute da preko Patricka Kanea dođe do sasvim zasluženog naslova prvaka.

"Znao sam da će biti sve dobro. Kakav osjećaj. Ne mogu vjerovati. Osvojili smo Stanley Cup. To je nešto o čemu čitav život sanjate, postići pobjedonosni pogodak u finalu", rekao je strijelac oldučujućeg pogotka za Chicago, Patrick Kane.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije