Brzoklizač Kerim Balić niže uspjehe

Radiosarajevo.ba
Brzoklizač Kerim Balić niže uspjehe

Kerim Balić, takmičar Klizačko-rolerskog kluba ''Skate'' učešćem na Otvorenom prvenstvu Češke u brzom klizanju na kratke staze/short track/, ujedno poslednjem ovogodišnjem takmičenju u sastavu Danubia Cup, najjačeg regionalnog takmičenja za regiju srednje i istočne Europe osvojio je 3. mjesto, bronzanu medalju i pehar.

Balić je osvojio 3. mjesto i bronzanu medalju na Otvorenom prvestvu Češke, a rezultatima koje je postigao tokom ove klizačke sezone izborio je poziciju trećeg klizača regije srednje i istočne Europe, te u Sarajevo se vratio sa peharom Danubia Cup-a. Osim Balića, na ovom takmičenju učestvovala je i Zehra Balić koja je u kategoriji Juniorke D zauzela 12. mjesto.

Na ovogodišnjem takmičenju u jakoj konkurenciji učestvovalo je 140 klizača iz 12 zemalja Slovačka, Češka, Njemačka, Latvija, Rumunija, Poljska, Bjelorusija, Austrija, Mađarska, Slovenija i Bosna i Hercegovina.

Iako se ovim takmičenjem završava sezona za ovu godinu, Kerim Balić će uz trud i pomoć trenerice Aleksandre Đanešić nastaviti sa pripremama za narednu sezonu, kako bi na narednim takmičenjima postigao još veće uspjehe.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije