Bh. skijašice zadovoljne nastupom u veleslalomu

Radiosarajevo.ba
Bh. skijašice zadovoljne nastupom u veleslalomu

Maja Klepic (Foto: Getty)

Njemica Viktorija Rebensburg nova je olimpijska šampionka u veleslalomu sa vremenom 2:27.11 minuta. Srebrena medalja, sa zaostatkom od četiri stotinke pripala je Tini Maze, koja je bila druga i u superveleslalomu, dok je bronza otišla u ruke Elizabeth Goergl, vodeće nakon prve vožnje.

Bosanskohercegovačke predstavnice na Olimpijskim igrama u Vancouveru napredovale su u drugoj vožnji veleslaloma.

Žana Novaković, zauzela je 41. mjesto sa zaostatkom 13,68 sekindi.

"Prvu trku sam odvezla pomalo nervozno i pod utiskom grandioznosti Olimpijskih Igara. U drugoj vožnji i pored magle na startu, uspjela sam da
se koncentrišem, zavrsim trku i popravim svoj rezultat. Ovo je za mene ogromno iskustvo koje će mi pomoći da opuštenije uđem u sutrašnju trku
slaloma te i u naredne trke i buduće Olimpijade" izjavila je Žana nakon završetka utrke.

Maja Klepić zauzela je 52. poziciju sa vremenom 2:50.34.

"Dodatno sam popravila plasman, zavrsila sam na 52 mjestu što je solidan rezultat obzirom na to da sam bila startni broj 80.", rekla je Maja za RadioSarajevo.ba i dodala da bolji rezultat očekuje u slalomu.

Naše skijašice su nakon utrke imale trening slaloma koji počinje u petak u 10,00 sati po lokalnom vremenu.

Podsjetimo u prvoj vožnji Žana je sa starta krenula kao 54. a kroz cilj je prošla kao 48. sa zaostatkom od +7.65, dok je Maja sa startnim brojem 80. kroz cilj prošla kao 61.sa vremenom 1:27.37.

Vezano: Solidni nastupi Žane Novaković i Maje Klepić

Za razliku od prethodnog dana kada su loši vremenski uslovi, prvenstveno gusta magla, uslovili odlaganje druge vožnje na Vhistleru nije bilo takvih problema.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije