Bh. olimpijci prezadovoljni uslovima

Radiosarajevo.ba
Bh. olimpijci prezadovoljni uslovima

Delegacija Bosne i Hercegovine koja je u nedjelju otputovala na Olimpijske igre u Vancouver prezadovoljna je uslovima ismještajem u olipijskom selu Whistler gdje su smješteni.

"U Vancouver smo stigli prije 2 dana, a put je bio izuzetno naporan. Putovali smo 36 sati ali je sve proteklo u najboljem redu. Jučer smo išli na ceremoniju podizanja zastave BiH i danas već imamo trening. Hrana i smještaj su odlični, i organizatori su jako ljubazni i susretljivi", rekla je za RadioSarajevo Maja Klepić skijašica koja će našu zemlju predstavljati u disciplinama slalom i veleslalom.



"Olimpijci su iscrpljeni od predugog puta ali nakon dvije noći u Whistleru , polako dolaze u stanje stabilizacije. U ovome trenutku (12.03h, feb.10.) Svi naši olimpijci su na stazama i marljivo treniraju", rekao je za naš portal šef misije Said Fazlagić te dodao da se reprzentativci spremaju na stazama u Whistleru za alspko skijanje, odnosno u Olimpijskom parku za biatlon i ski-trčanje.



"Atmosfera je takva naši olimpijci, i pored umora, ne skidaju osmjeh sa lica te su nakon svečane ceremonije dizanja BiH zastave počeli i da plešu uz 'native' zvuke i melodiju Canadskih Indijanaca", dodao je on.



"Hrana i smjestaj su fantastični , restoran sa desetinama food-stanica se nalazi u jednoj dvorani tako da olimpijci mogu birati kontinentalnu, azijsku, italijansku i jos mnoge hrane i kuhinje. Naravno tu je nezaobilazni McDonalds. Smješteni smo u 2 Town Houses, kuće u nizu koje su lijepo dizajnirane sa lijepim pogledom na Olimpijsko selo", rekao je Fazlagić za RadioSarajevo.ba



Vezano:
Predstavljen bh. olimpijski tim
Bh. tim u olimpijskom selu Whistler
Žana Novaković: OI su vrhunac sportske karijere
Nemanja Košarac ne putuje u Vancouver
Marko Rudić: Veoma sam uzbuđen
Maja Klepić: Čast mi je što ću predstavljati BiH na OI
Mladen Plakalović: Očekujem dobar plasman
Tanja Karišik: Odlazak na OI već je veliki uspjeh za mene
Olimpijski tim otputovao u Vancouver
U Vancouveru podignuta zastava BiH

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije