BH hokej: Debakl Medvjeda

Radiosarajevo.ba
BH hokej: Debakl Medvjeda
Hokejaši Vukova iz Starog grada imali su razlog za veliko slavlje. Iako se očekivala pobjeda favoriziranih Medvjeda, strpljivom igrom Vukovi su došli do značajne pobjede koja ih je održala na prvoj poziciji BH hokejaške lige i omogućila velike šanse da zaigraju u finalnoj utakmici play off-a ovogodišnje lige.



Otvaranje utakmice pripalo je Vukovima. Golom Hadžića, odnosno nespretnom intervencijom Hasovića, prva trećina završila rezultatom 1:0. Kanađanin Anthony London bio je strelac jedinog gola u drugoj trećini. Zadnju trećinu Medvjedi su krenuli na sve ili ništa. Strpljivom odbranom i brzim kontranapadima Vukovi su postigli tri gola i tako priredili iznenađenje kola. Golove su postigli London, Đelkić i Barakovac.

U zadnjoj utakmici drugog kola sastaju se Lisice (Centar) i Medvjedi (Novo Sarajevo). Prva utakmica završena je rezultatom 5:2 za Medvjede.



HK Vukovi Stari Grad : HK Medvjedi Novo Sarajevo 5:0

Vukovi su nastupili u sastavu: Mrkva (C), Ćapin, Hadžić, Blagojević, Sulejmanović, Đelkić, London, Barakovac, Ahatović

Medvjedi su nastupili u sastavu: Cvitanović (C), Bugari, Korjenić, Tikveša, Alić, Brexton, Hasović, Monte, Tahtović, Bajrić, Halilović, Neuschul,

Tabela:
  1. Vukovi 4 4:12 8
  2. Medvjedi 3 8:9 4
  3. Lisice 3 3:8 3

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije