Austrijanac Reichelt slavio u Garmisch Partenkirchenu

Radiosarajevo.ba
Austrijanac Reichelt slavio u Garmisch Partenkirchenu
Facebook / Hannes Reichelt
Austrijanac Hannes Reichelt, pobjednik je petog spusta sezone, koji je vožen u legendarnom Njemačkom zimskom centru Garmisch Partenkirchen, na stazi Kandahar 1.

35-godišnji Reichelt, danas je na redovnom izdanju spusta, ispravio veliku grešku iz srednjeg dijela staze s jučerašnjeg vandrednog izdanja (4. mjesto) da zabilježi prvi trijumf u sezoni, 12. u karijeri, uz 39. plasman na pobjedničko postolje. Hannesu odgovara teška pista Kandahar 1, jer je na istoj zabilježio pobjedu u sezoni 14/15, a na njoj ima i vice titulu prvaka Svijeta u superveleslalomu iz 2011. godine, piše Sport1.

Drugu pozicija pripala je 34-godišnjem Italijanu Peter Fillu, koji je imao najbolja vremena na većini prolaza, ali je u finišu prokockao prednost i trku završio s minimalnim zaostatkom. Fill je u odnosu na jučerašnje takmičenje napredovao za jednu poziciju i zabilježio 17. plasman na podium, a preuzeo je čelnu poziciju u plasmanu discipline. Treće mjesto osvojio je 29-godišnji Švicarac Beat Feuz, što je njegov 24. iskorak među tri najbolja takmičara.

Favorizovani Norvežanin Kjetil Jansrud, morao je da se zadovolji pozicijom broj 5, pa se oprostio od crvene majice i sada ima manjak od 32 boda za liderskom pozicijom. Italijan Dominik Paris, napredovao je za pet pozicija u odnosu na jučerašnje izdanje, te je trku završio na četvrtom mjestu, što ga je održalo u borbi za Mali kristalni globus discipline, jer zauzima treće mjesto sa 61 bodom  zaostatka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije