Anja Paerson napušta skijanje

Radiosarajevo.ba
Anja Paerson napušta skijanje

Švedska skijašica Anja Paerson izjavila je za švedsku televizijsku stanicu TV4 kako će joj sljedeća sezona vjerojatno biti posljednja u karijeri...

28-godišnja Anja Paerson jedna je od najuspješnijih skijašica. Tome u prilog govore dva osvojena Velika kristalna globusa, sedam zlatnih medalja sa Svjetskih prvenstava, kao i jedno olimpijsko zlato sa Igara u Torinu 2006.

"To je moj cilj, povući se sljedeće godine", rekla je Paerson, od koje se ipak očekuje nastup na Zimskim olimpijskim igrama sljedeće godine u Vancouveru.

Tokom 11-godišnje karijere Paerson je u Svjetskom kupu pobijedila u 40 utrka i jedna je od rijetkih skijašica s pobjedama u svih pet disciplina, a jedina je skijašica koja je osvojila zlatnu medalju u svih pet disciplina na Svjetskim prvenstvima.

Ove sezone Paerson je imala brojnih problema s povredom koljena, što je jedan od glavnih rezloga zašto nije osvojila medalju na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu, njenom prvom SP-u bez medalje nakon debija u Vailu 1999. godine.

"Naučila sam živjeti s bolovima u koljenu. Svjesna sam svih posljedica kao i činjenice da bi se sve moglo završiti već sutra", zaključila je Šveđanka rođena u Tarnabyju, rodnom gradu jednog od najboljih skijaša svih vremena, Ingemara Stenmarka.

dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije