Zemljana podloga pravo iskušenje za Đokovića

Radiosarajevo.ba
Zemljana podloga pravo iskušenje za Đokovića


Treći set i tie-break pobjeda Novaka Đokovića protiv svjetskog broja jedan Rafaela Nadala u finalu mastarsa u Miamiju za gledaoce i navijače je bila pravi triler.

Osim pobjede protiv renomiranog protivnika u svom trećem ovogodišnjem ATP turniru, Đoković je produžio niz bez poraza na 26, odnosno 24 u ovoj sezoni, prenose agencije.

Prošli su dani kada je Đoković bio talentovan ali psihički nespreman igrač kojeg su kritikovali zbog prijevremenog napuštanja terena.

23-godišnjak sada zna da može pobijediti svakog protivnika koji izađe na teren, a Nadal je nakon meča čak najavio da se boji za poziciju najboljeg tenisera na svijetu.

Međutim tenis se sada seli na Nadalov teren - zemljenu podlogu, na kojoj je on i dalje neprikosnoveni kralj. Španac je u toku svoje karijere na zemlji izgubio tek 16 mečeva, a pobijedio ih je 203 i osvojio 29 titula, uključujući pet French opena.

S druge strane, iako je postigao impresivan omjer na zemljanoj podlozi od 82-30, Đoković je osvojio samo četiri zemljane titule, a nikada mu nije pošlo za rukom da na jednoj takvoj podlozi savlada Nadala.

Bilo bi impresivno da Đoković savlada Nadala na njegovom terenu, ali ako nastavi igrati kao do sada šanse će mu biti izrazito visoke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije