Zagrepčanka završila karijeru Serene Williams: Amerikanka se u suzama oprostila od tenisa

0
Radiosarajevo.ba
Zagrepčanka završila karijeru Serene Williams: Amerikanka se u suzama oprostila od tenisa
Foto: EPA-EFE / Serena Williams

Ajla Tomljanović (Hrvatica koja nastupa za Australiju) je u epskom meču 3. kola US Opena pobijedila Serenu Williams 7:5, 6:7, 6:1 i tako završila karijeru najveće teniserke u historiji.

Rođena Zagrepčanka koja od 2014. godine igra pod australskom zastavom odigrala je nevjerovatan meč u nemogućim okolnostima pred 30.000 ljudi na stadionu Arthur Ashe te uspjela slomiti Serenu u trećem setu.

Williams je servirala za prvi set kod rezultata 5:3, ali je Tomljanović u desetak minuta nanizala četiri gema i uspjela okrenuti set te utišati publiku. No Serena je odgovorila na isti način. Brzo je povela 4:0 u drugom setu pa u maratonskom gemu od 15 minuta pri vodstvu 5:2 propustila četiri set-lopte te je onda ponovo izgubila servis za set.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Skandal na US Openu: Francuz usred meča spakovao stvari i namjerno pustio rivala?

Skandal na US Openu: Francuz usred meča spakovao stvari i namjerno pustio rivala?

U tie-breaku je vodila 4:1, Tomljanović je došla do 4:4, ali je onda Serena odigrala tri fantastična poena i uspjela izjednačiti. Kad je Williams u prvom gemu trećeg seta napravila brejk i imala 40:15 na svoj servis činilo se da je Tomljanović slomljena.

No odgovor australske Hrvatice bio je nevjerovatan. Tomljanović je nanizala pet gemova, a Serena je posljednji otpor pružila u posljednjem gemu meča. Prije nego što je izgubila, Serena je na nevjerovatan način spasila pet meč-lopti, onda propustila dvije brejk-lopte, pa je na šestu meč-loptu poslala forhend u mrežu. Serena je nakon meča prva dala izjavu na terenu i vrlo brzo briznula je u plač.

"Hvala vam svima, a najviše mojim roditeljima i obitelji. Venus, mene ne bi bilo da nije bilo tebe, hvala i tebi. Hvala svima koji su ikad u životu viknuli: 'Naprijed, Serena!' Bila je ovo luda vožnja. Hoću li se predomisliti? Čisto sumnjam, ali nikad ne znaš", rekla je Serena nakon meča, piše Index.

Ako je ovo zaista kraj, 40-godišnja Serena Williams odlazi u penziju sa 73 pojedinačne titule, 23 Grand Slam naslova te četiri zlatne olimpijske medalje. Provela je 319 sedmica na prvom mjestu WTA ljestvice, a samo od turnira zaradila je 94 miliona dolara. Konačni omjer u karijeri joj je 858-155.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije