WTA Hertogenbosch: Dokić i Vinci za naslov

Radiosarajevo.ba
WTA Hertogenbosch: Dokić i Vinci za naslov

 

U finalu teniskog WTA turnira u Hertogenboschu, posljednjoj travnatoj provjeri uoči Wimbledona, sastat će se Talijanka, ujedno i sedma nositeljica, Roberta Vinci i Australka, rođena u Osijeku Jelena Dokić...

Slovakinja Dominika Cibulkova nije uspjela odraditi dvostruki pojedinačni program sa stopostotnim učinkom. Nakon što je u petak ujutro dovršila svoj susret s Ruskinjom Svjetlanom Kuznjecovom, održala vodstvo 3-0 u trećem setu za konačnih 6-2, nije uspjela savladati Talijanku Robertu Vinci koja je bila bolja sa 7-5, 6-1. Iako je u prvome setu imala vodstvo od 3-1 i 4-2, Cibulkova nije uspjela privesti set u svoju korist. Nakon gubitka prvog seta, Slovakinja se u potpunosti raspala što govori podatak da u drugome setu nije nijednom uspjela zadržati svoj servis. Talijanka će se tako u subotu boriti za peti naslov u svojoj karijeri, a zanimljiv podatak je da je u dosadašnjih pet finala slavila četiri puta. Cibulkova je na kraju dana igrala finale parova sa svojom partnericom Flaviom Pennetom protiv češke kombinacije Zahlavova/Zakopalova koji je prekinut u odlučujućem trećem setu.

Protivnica će joj biti Australka Jelena Dokić kojoj je nakon vodsta 6-4, 2-0 predala Talijanka Romina Oprandi koja je ovog tjedna upisala pobjedu karijere svladavši Kim Clijsters. U prvome setu Oprandi je jako dobro stajala na terenu te je pri rezultatu 4-3 za Dokić imala čak 14 osvojenih poena na servis Australke uz tri neiskorištene break lopte. Jelena Dokić je s druge strane uzela samo četiri poena protiv servisa dotad. U osmom gemu prvog seta uslijedio je prvi break u meču i to za Dokić koja je povela 5-3. Međutim, Oprandi je odmah vratila break zaostatka i smanjila na 5-4, da bi Australka odmah u idućem gemu zaključila set u svoju korist za konačnih 6-4.

Već u drugome gemu drugog seta Dokić radi novi, pokazalo se i konačni break nakon kojeg je Talijanka predala susret zbog ozljede ručnog zgloba. Tom se predajom Jelena Dokić plasirala u drugi finale ove godine i sveukupno 14 iz kojih ima šest naslova. Jedan je došao ove godine u Kuala Lumpuru.

Roberta Vinci i Jelena Dokić nisu se susretale dosad na WTA turnirima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije