Vučić ponovo stao u zaštitu Đokovića, evo šta je sada kazao

2
Radiosarajevo.ba
Vučić ponovo stao u zaštitu Đokovića, evo šta je sada kazao
Foto: Tanjug / Đoković i Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se video porukom na svom Instagram nalogu i poslao poruku podrške Novaku Đokoviću, ali i odgovorio premijeru Australije Skotu Morisonu.

Podsjetimo, Đoković nije vakcinisan a, kako sada stvari stoje, ni ne želi da se vakciniše, zbog čega mu australske vlasti nisu odobrile vizu, zbog čega je čitav slučaj došao i do suda.

Vučić je okarakterisao pravosuđe Australije "kao nebitno", jer se i pored sudskih odluka, konačna odluka svodi na ono što odredi jedan ministar, kršeći time odluku suda i zapitao se kako bi u Srbiji izgledalo to kada bi neki ministar mogao da poništi odluke pravosudnih organa.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

"Vjerovatno ne bih ni riječ rekao da se, poslije ponovljene odluke izvršnih organa australijskih vlasti da se ukine viza Novaku Đokoviću, nije oglasio i premijer Australije Skot Morison, koji je rekao da je zadovoljan i da pozdravlja odluku o ukidanju vize za najboljeg svjetskog tenisera", rekao je Vučić.

U videu koji je Vučić objavio na svom Instagram profilu možete pogledati kompletnu poruku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije