Vranić u Makedoniju vodi šest igrača

Radiosarajevo.ba
Vranić u Makedoniju vodi šest igrača

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 5. do 7. marta u Velesu će protiv Makedonije odigrati meč prvog kola Druge grupe Euro-afričke zone Davis Cupa, javlja Fena.

Teniseri BiH u Makedoniju će otputovati u subotu, nakon finala Futures turnira "Triglav BH Trophy", a v.d. selektora reprezentacije BiH Daver Vranić odredio je širi spisak od šest igrača.

U Makedoniju će putovati: Aldin Šetkić, Ismar Gorčić, Mirza Bašić, Damir Džumhur, Tomislav Brkić i Franjo Raspudić.

"U Makedoniji nas očekuje meč na zemljanoj podlozi, zbog čega vodim šest igrača. Imat ćemo četiri do pet dana za pripreme, a dan uoči meča odredit ću četiri igrača koji će nastupiti", izjavio je Vranić na pres-konferenciji, a prenijela Fena.

Dodao je da je optimist uoči meča u Velesu te da očekuje pobjedu.

"Mislim da su trenutno naši igrači u boljoj formi od Makedonaca, što su pokazali dobrim nastupima na Futures turnirima u Sarajevu. Prikazali su dobru formu i nadam se da će pružiti dobre partije i u Davis Cupu. Makedonci imaju prednost domaćeg terena na kojem su savladali reprezentacije Latvije i Finske, koje imaju igrače iz vrha svjetskog tenisa. Ali, vjerujem da naši igrači mogu doći do trijumfa", kazao je Vranić.

Reprezentacija Makedonije je do prošle sezone nastupala u Prvoj grupi Euro-afričke zone, ali je nakon poraza od Južne Afrike, Bjelorusije i Slovačke ispala u Drugu grupu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije