Venus Williams kriva za nesreću u kojoj je poginula jedna osoba

Radiosarajevo.ba
Venus Williams kriva za nesreću u kojoj je poginula jedna osoba
Policija Palm Beach Gardensa na Floridi nakon trosedmične istrage zaključila je da je Venus Williams (37) kriva za saobraćajnu nesreću koja se u tom gradu dogodila 9. juna.

Venus je, prema policijskom izvješću, na crveno svjetlo ušla u raskršće kad je na nju naletio automobil sa starijim bračnim parom.

Jerome Barson (78) hitno je prevezen u bolnicu i dvije sedmice kasnije podlegao je ozljedama. Venus nije bila pod utjecajem alkohola, vozila je sedam kilometara na sat, ali je pod teškim prekršajem ušla u raskrižje. Jeromeova supruga Linda rekla je da nije mogla nikako izbjeći njen automobil, a njen suprug Jerome sjedio je na suvozačkom mjestu, u dijelu automobila kojim je udarila ravno u Venus.

"Venus je u raskršće ušla na zeleno svjetlo. Policija nije podnijela nikakav prekršajni postupak protiv nje niti je na bilo koji način izravno okrivila. Riječ je o nesretnom događaju zbog kojeg Williams iskreno žali", rekao je njen advokat Malcolm Cunningham.

Venus je 2011. kažnjena za vožnju s neosiguranim vozilom, a dvije godine kasnije vozila je bez vozačke dozvole jer je bila kažnjena na nekoliko mjeseci, piše Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije