Vaseelin pobjednik Sarajevo Opena

Radiosarajevo.ba
Vaseelin pobjednik Sarajevo Opena


Francuski teniser Edouard Roger Vaseelin pobjednik je 8. ATP Challenger turnira "BH Telecom Indoors Sarajevo Open 2010", poznatijeg kao Sarajevo Open koji se u proteklih osam dana igrao u dvorani "Mirza Delibašić" - KSC Skenderija.

Dvadesetsedmogodišnji Francuz, do tilute na 30.000 eura vrijednom turniru, došao nakon što mu je prvi nosilac – Slovak Karol Beck (88. na ATP listi) predao finalni meč u trećem setu, kod rezultata 6:7, 6:3, 1:0.

Sa osvojenih 80 bodova Vasselin će na ATP listi znatno popraviti svoju trenutno 159. poziciju. Na putu do naslova Francuz, koji je u Sarajevu bio postavljen za sedmog nosioca, u 1. kolu pobijedio je zemljaka Nicolasa Mahouta, u osmini finala Čeha Jana Minara, u četvrtfinalu Holanđanina Matwe MiddelIkoopa, te u polufinalu Nijemca Tobiasa Kamkea.

U konkurenciji dublova Vasselin je slavio sa zemljkakom Mahoutom savladavši u finalu hrvatsko-češku kombinaciju Ivan Dodig-Lukas Rosol sa 7:6 (6) 6:7(7), 10:5.

Od četvorice bh. tenisera, koji su u glavnom turniru nastupili s pozivnicama organizatora, najbolji je bio Ismar Gorčić, koji je, kao i prošle godine, eliminiran u četvrtfinalu.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije